sayfalar

10 Aralık 2012 Pazartesi

Evimizin direği: Aydede…


Bizi tanıyanlar, cücemin aydede hayranlığını bilir. Bizim evde aydede üzerine oynayan kazanır. Aydede otoritesi esastır.

Ulaş’cım ilacını içelim. (Malum antibiyotik müptelasıyız)
ııııı ıııııı ayır (hayır).
Ay, aydede çok üzülüyor.
Hemen ağız açılır ve ilaç içilir.

Ulaş’cım uyku vaktin geldi.
Umurunda değil tabi ki, oyuna devam...
Uyumazsan büyüyemezsin, büyümezsen aydedeyi daha yakından göremezsin.
Tap. (Kitap demek istiyor, yatmadan önce bir kaç kitap deviriyoruz daJ)
Halbuki aydedeye sadece 1,5 metre daha yakından bakabileceğini bilse eminim oyununa devam eder…

Bu aralar ana oğul karışık günler geçirdik. Kreş değişikliği Ulaş’ın; süreci ise benim kafamı karıştıracak zannediyordum, ama bu süreci Funda Hanım’ın yönlendirmeleri ve Seda Öğretmen’in sakin, telaşsız, hassas ve oyunbaz yapısı sayesinde atlatılabilecek en rahat şekilde atlattık. Seda Öğretmen Ulaş’ın güvenini o kadar güzel sağladı ki… Ulaş kendine öğretmen değil de oyun ve uyku arkadaşı edinmiş gibi davranıyor. Tabii Seda Öğretmen’e en büyük destek aydededen geldi. Bizim şansımıza Çekirdek Junior’un bu ay ki konusu gece-gündüzdü ve okulun bazı bölümleri ve sınıfları aydedeler ve yıldızlarla süslenmişti. Cücemin sevinci görülmeye değerdi. 


menim menim menim....


Seda Öğretmen de Ulaş’ın bu ilgisini farketti ve eline bir aydede konduruverdi. O gün eve geldiğinde hep elindeki aydedeyi gösterdi, elini öptü, öptürdü ve yıkamak istemedi. 


Aydede aydede senin evin nerede?


Aynı gece uyurken de bana “Seda yede?” dedi. Meğer Çekirdek Junior’da Seda Öğretmen’in göğüsünde uyurmuş, sanırım onu istedi. Acı ama mutluluk vericiJ

Ah Seda Öğretmenim, vah Seda Öğretmenim, cücemin kalbini nasıl da çaldın Seda Öğretmenim. 

Söylemeden geçemeyeceğim, Elif ve Gizem Öğretmenim Ulaş ikinizi de çok seviyordu. Ikinizin de ellerine ve emeğine sağlık.

Ulaşimoo annesinin ruh hali: Huzurlu ve 3-4 aydır uyuyamadığı gece uykularının acısını çıkarıyor.

6 yorum:

  1. Bu şurup olayı hiiç değişmiyor ya, benim kızım 4 yaşında oldu artık, hala büyük uğraşlar sonucu iniyor o şurup mideye, umarım sizin bu aydede aşkınız uzun sürer...Bu arada blogunuzu yeni gördüm ve de Ulaş'ı tanıyorum sanki, Binbirçiçekte miydiniz, değişiklikten önce..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Aydede aşkımız 13 aylıktan beri devam ediyor ve şu anda aydede ne derse yapılıyor, umarım bu süreç uzadıkça uzar, çünkü gerçekten ilaç vermek çok zor ve Ulaş sürekli olarak 4 aydır antibiyotik kullanıyor.
      Evet değişiklikten önce Binbirçiçek'teydik. Şimdi Çekirdek'li olduk. Sizin kızınızın adı neydi? Sanırım montessoridir.

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Evet,kızım Nazlı, mon C deyiz.. Bir sonraki yazınızı da okudum şimdi, aslında çok iyi anlıyorum sizi. Biz geçen kış 1 ay ara verdik, bronşit olduk 3 kere, bu sene de hep hastayız, geçen hafta gitmedik, şu an evde 2 aylık bir kardeşimiz var, o da öksürüyor maalesef, bu konuda ben de doluyum, ve sanıyorum bu kış da ara vermek zorunda kalacağız yine.. Veliler olarak daha iletişimli olunabilse, ya da olunabilseydi keşke, çünkü ben kendimi bu tarz konulardaki beklentilerim sebebiyle hep yalnız hissediyorum, sanki tek hasta çocuk benimkiymiş gibi.. Aslında tabi ki kreşin ilk yılı, herkes hasta oluyor, doktorumuz da anormal bulmuyor aslında ama ben de bu konuda biraz daha fazla duyarlılık bekliyorum sanırım..
    Neyse size yeni hayatınızda sağlıklı ve mutlu günler diliyorum..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba. Kendinizi hiç yalnız hissetmeyin, bence çoğunluktasınız. Ulaş binbirçiçeğe başladığı günden beri hasta, yazı bile antibiyotikle geçirdik, ki zaten Mayıs ayında başladı kreşe, kış ayı da değildi. Kabul ediyorum, Ulaş'ın bünyesi çok hassas ama kreşin ısısı gerçekten çok düşük, gittiğimde montumu çıkaramıyordum soğuktan. Bir de bence hasta çocuk alınıyor, belki veliler de bu noktada kendinde biraz suç arayabilir, ama yine de kreşin bu konuda net ve katı bir tavrı olsa, velilerde hasta çocuğu getiremezler. Kıyaslamak istemiyorum aslında ama Çekirdek hasta çocuk konusunda çok katı. Ulaş 3 haftadır, Çekirdek'e gidiyor ve çoktan hasta olması gerekirken, hala hasta olmadı:)))
    Çekirdek Junior'da çok mutlu şimdi, hasta da olmuyor ve gerçekten çok şefkatliler ve bir de en önemlisi, müdüresi Funda Hanım'ın 4 kulağı, 5 gözü var. Her çocuğun her şeyi saati saatine yapılıyor, çok hassaslar. Artık rahat uyku uyuyabiliyorum. Umarım Nazlı da bir an önce toparlar. Bu arada ben Nazlı'yı tanıyorum:)))) Bütün çocuklar mutlu olsun istiyorum:)))

    YanıtlaSil
  5. Demek Nazlı'yı tanıyorsunuz:) Sizinle hiç karşılaşmadık sanırım.
    Ben geçen yıl hiç uyuyamadım, Nazlımın okula ağlamadan gitmesi gerçekten tam bir yıl sürdü. Bu sürecin uzunluğunun Nazlının yapısı gereği olduğunu düşündük hep, ama zaman zaman vicdan yapıyorum, o kadar ağlattık ki yavruyu.. Belki daha farklı bir alışma süreci olabilirdi..
    Nazlı okula başlayana kadar hiç hasta olmamıştı, ama doktorumuz bize daha başlamadan kreşin ilk yılı çocuklar ortalama 16 kez hasta olur tarzında ciddi istatistiksel bilgiler verince biz de anormal karşılamamaya çalıştık hastalıkları. Ama cidden hep hastaydık. Ben geçen kış gerçekten çok az gönderdim Nazlı'yı, kendi adıma duyarlı davrandım, ama bizim ananne şansımız vardı, her çocuk o kadar uzun evde kalamıyor sanırım. Bu arada bu sene kreş biraz daha sıcak sanırım. Yazın yapılan tadilatlardan ya da bizim sınıf değişti, güneş alıyor:)
    Bence de bütün çocuklar hep mutlu olsun.. Sevgiler..

    YanıtlaSil